Om oss

Vilka är vi?

Samres startades i Lund 1993 och är idag ett internationellt företag med cirka 400 anställda. Vårt fokus är att hjälpa våra uppdragsgivares kunder oavsett om det gäller att boka en resa, få hjälp av kundservice eller erhålla stöd för att kunna utföra ett ärende. Vår långa erfarenhet har gett oss hög kompetens i att möta våra uppdragsgivares kunder och användare med trygghet och service i centrum.

Vi arbetar i moderna system men vår viktigaste resurs är vår personal. Genom vårt personalarbete har vi lyckats få medarbetare som är nöjda och stannar länge inom organisationen vilket gör att vi kan bygga upp kompetens och erfarenhet över tid, och på så sätt uppnå den höga kvalitet som vi har.

Vår affärsidé

Samres levererar B2B-lösningar för ärendehantering, support, förmedlingstjänster och administration. Vi har specialiserat oss på att leverera kundkontakttjänster åt organisationer verksamma inom framför allt trafiksektorn. Vi har också utvecklat en expertis inom kommunikationslösningar för människor med särskilda behov och hanterar årligen cirka 6 miljoner ärenden inom både privat och offentlig sektor.

Våra lösningar är kostnadseffektiva med hög kvalitet vilket möjliggörs genom vår för Skandinavien unika ”best-shore” lösning, där vi fördelar ärenden på det mest fördelaktiga sättet mellan olika kanaler och mellan våra olika driftenheter. Vår verksamhet är i gång dygnet runt årets alla dagar.

Trygg kundkontakt

Vi är medlem i föreningen Kontaka, en bransch- och intresseorganisation för företag och organisationer som arbetar med kundservice och försäljning på distans. Vi har blivit tilldelade utmärkelsen ”Trygg Kundkontakt”. Trygg Kundkontakt är en märkning för etiska kundkontakter i syfte att vägleda både konsumenter och kunder till företag som erbjuder seriös försäljning och kundservice via telefon och digitala kanaler.

Besök Kontakta

Våra enheter

Lund & Skövde, Sverige

Sedan 1993 har Samres funnits i Lund och sedan 1996 i Skövde. I Lund är vårt kontor en kombination mellan huvudkontor och driftenhet, och i Skövde har vi en driftenhet.

Tartu, Estland

Vår enhet i Estland var Samres första kontor utanför Sverige. I den mysiga studentstaden Tartu har vi funnits sedan 2004.

Chisinau, Moldavien

I Moldaviens huvudstad Chisinau har vi funnits sedan 2008. På vårt kontor hanterar vi olika typer av uppdrag. Här har vi även särskilda grupper som är experter på statistik och bemanning.

Dakar, Senegal

I Senegals huvudstad Dakar har vi funnits sedan 2011. Flera av våra medarbetare har varit med från starten och majoriteten kommer direkt från studier vid Dakars universitet.

Allt började 1993

Samres grundas i samband med att taximarknaden avregleras för att erbjuda en oberoende beställningscentral inom samhällsbetalda persontransporter.

2004 blev vi internationella

Vår första utlandsenhet etableras i Tartu, Estland.

Vi tog oss in på en ny marknad 2009

Vi tar oss in på en ny marknad, ”förmedlingstjänster”. Vår expertis i att hjälpa människor till en fungerande vardag kommer väl till användning och vi känner kundgruppen väl.

2017 fick koncernen ett nytt bolag

Samreskoncernen etablerar ett nytt teknikbolag, DRT Solutions AB.

2018 stärks vår position genom ett nytt affärsområde

Vi etablerar ett nytt affärsområde inom kundservice där vi får en stark tillväxt, vi kallar det ”kund- och trafiknära tjänster”.

2021 genomför vi vår första helt digitala språkutbildning

2021 genomför vi vår första helt digitala språkutbildning.

Intresserad av att jobba med oss?

Brinner du också för att hjälpa människor till en fungerande vardag? Och vill du utvecklas och ha roligt under tiden? Om du tycker att det låter spännande får du gärna gå in på vår karriärsida och läsa mer om vilka möjligheter som finns hos oss.

Till karriär

Kom i kontakt

Har du en fråga eller kanske bara vill säga hej? Hör gärna av dig!

Till Kontakt